Frågor & Svar

Webbplats

Vi använder oss av verktyg som gör det enkelt för dig att kunna ändra text och bilder själv. Du behöver ingen kunskap inom webbutveckling för att uppdatera webbplatsens innehåll.

I alla våra digitala paket så ingår en grundläggande sökmotoroptimering. Se våra paket här.

Ja, det kan vi göra. Var tydlig att meddela detta då en extra kostnad tillkommer. Notera att ni som kund behöver översätta innehållet själva och vi lägger in funktionen att ändra språk.

WordPress är världens största CMS-verktyg (Content Management System) och används på 1 av 4 fyra webbplatser på hela internet. 

WordPress är ett kraftfullt verktyg som kan användas till e-handel, intranät, forum, blogg och mycket mer. Det tillåter dig, utan erfarenhet inom webbutveckling, att enkelt hantera och uppdatera din webbplats innehåll.

Utöver detta så är WordPress väldigt bra för din SEO (Sökmotoroptimering)

I dagsläget använder vi endast WordPress till vår webbutveckling.

Vi kan hjälpa dig uppdatera en befintligt webbplats oavsett om du behöver en redesign eller innehåll. Var tydlig med vad du vill ha hjälp med så vi kan ge dig ett bra pris.

Webbhotell och domän

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
För att kunna skapa en webbplats behöver en domän lagras på en server. Det finns webbhotell som erbjuder helhetslösningar inom domänhantering och e-post.
Vi kan inte registrera en domän åt dig, men vi kan guida dig hur man gör för att registrera en domän.
Vi rekommenderar följande webbhotell: Loopia.se. Vi kan guida dig från steg till steg utan kostnad.

Kontakta ditt nuvarande webbhotell och meddela att du vill flytta din domän, de kommer att skicka en kod till er som kan användas för att genomföra flytten. I många fall är denna kod redan genererad och finns tillgänglig på er kontrollpanel.

Skapa sedan en ny användare hos ett nytt webbhotell och meddela dom att ni har en domän och skicka vidare denna kod som genererades. 

Behöver ni hjälp så kan ni alltid kontakta webbhotellet.

I dagsläget erbjuder vi inte hosting till våra kunder, men det är något vi planerar att börja erbjuda det i framtiden.

Säkerhet

Din webbplats kommer rustad med WordFence (WordPress-plugin), brandvägg, bruteforce-skydd samt 2FA. 

WordFence är ett plugin som har en inbyggd brandvägg som skyddar allt material på webbplatsen samt blockerar intrång. WordFence skannar även igenom din webbplats efter virus och filer som inte hör hemma.

Bruteforce-skydd betyder att IP-adressen som försöker “gissa” sig fram lösenord och användarnamn blir blockerade från att försöka igen.

2FA är Multifaktorautentisering som du kan koppla till t.ex. mobilappen Google Authenticator som gör det omöjligt att göra intrång via dina inloggningsuppgifter. När du ska logga in på webbplatsens kontrollpanel så skriver du in ditt användarnamn och lösenord, därefter ombeds du skriva in den unika koden (från Google Authenticator) som automatiskt ändras var 15e sekund.

Med våra säkerhetsåtgärder så ska det vara nästintill omöjligt, men det finns alltid en risk oavsett vilken lösning som utvecklats till dig. Vårt förslag är att lägga till ett serviceavtal till ditt paket så vi kan hålla webbplatsens plugins och firmware uppdaterad samt felsöka och åtgärda problem som kan ske.

Om plugins inte hålls uppdaterade så löper din webbplats risk att bli attackerad av intrång. Vårt förslag är att lägga till ett serviceavtal till ditt paket så vi kan hålla webbplatsens plugins uppdaterade.

Om WordPress inte hålls uppdaterade så löper din webbplats risk att bli attackerad av intrång. Vårt förslag är att lägga till ett serviceavtal till ditt paket så vi kan hålla webbplatsens firmware uppdaterad.

Grafisk Design

Våra logotyper levereras i formaten EPS, JPG, PNG, SVG, PDF samt källfil. 

Önskas ett specifikt format kan du kontakta oss.

Vi lagrar din logotyp på vår server. Så om du har tappat bort den så kan du kontakta oss så skickar vi logotypen på nytt.

Ja, absolut. Skicka din logotyp i JPG format till oss så återkommer vi med en offert.

Vektor grafik består av geometriska primitiver som t.ex. punkter och linjer till skillnad från bilder som består av pixlar.

Detta betyder att en vektoriserad bild inte tappar kvalité på små eller stora tryck.

Betalning och avtal

Alla priser och kostnader anges exklusive moms. Nuvarande priser gäller för 2021.

Vi erbjuder inte delbetalning i dagsläget. Men vid köp av webbplats så delar vi upp betalningen vid två tillfällen. Första fakturan skickas vid godkänt designförslag. Slutbetalning sker vid leverans av färdig webbplats.

Frilans Finans är de som sköter fakturering samt de som registrerar våra avtal.

Alla frågor gällande betalning eller avtal ska skickas till Webbnord.

Vi har serviceavtal som passar alla målgrupper. I våra serviceavtal ingår uppdatering av plugin och firmware samt felsökning om din hemsida kraschar. Använd felanmälans-formuläret på din WordPress-kontrollpanel så får du svar inom 12 arbetstimmar.

Åsa Lodesjö

Webbutvecklare

Alexander Lodesjö

Digital Designer

Den här hemsidan använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer här.